[...] ser zolty jakies warzywka do kanapek(sałata,ogórek,pomidor,cebula itd margaryna 20g 250ml soku pomar 3 15-16h (przedtreningowy ) 70gryzu bialego 100g piersi z kurczaka 5g olej słonecznikowy sałatka z warzyw razem z tym olejem jabłko przed samym treningiem 16-trening(40-60min+rozgrzewka25-40min) 4 (po treningu) 30g glukoza z 250ml soku [...]
Sniadanie do poprawy (malo zdrowych tluszczow i bialka). Tunczyk w wodzie a nie oleju, olej slonecznikowy zamien na oliwe EV, chleb razowy. Posilek IV porazka wywal go najlepiej i skoryguj III tak aby nadawal sie na posilek przedtreningowy. Dodaj warzywa do kazdego posiku, do tego zdrowe tluszcze (tran oliwa z oliwek EV, orzechy itp). [...]
[...] warzywa: marchew, pomidory 1-2x tydzien makrela wedzona zamiast miesa Suplementacja: gainer + bialko Posilki jem co 2-4 godziny zaleznie od harmonogramu dnia, kolejnosc rozna, nie mam tendencji do odkladania tluszczyku, wiec moge sobie pozwolic na dowolnosc w tym zakresie, przewaznie posilki rozkladam tak, ze od ranca ida glownie [...]
[...] NNKT- kwas linolowy, linoleinowy i archaidowy- odgrywają dużą rolę w przemianie tłuszczów oraz cholesterolu, zapobietają między innymi miażdźycy. Bogatym źródłem NNKT są oleje roślinne jak: sojowyu 50 %, słonecznikowy 70 % , kukurydziany 55%, archaidowy 29 %, oliwa z oliwek 7%. Człowiek dorosły powinien spożyć dziennie 1 łyżkę tych olejów w [...]
siema, czy zamiast oliwy moge pić olej słonecznikowy? pił bym tego ok. 65 g dziennie. za pomoc dam soga pozdrawiam Zmieniony przez - Piter_1988 w dniu 2006-07-04 20:24:53
[...] WLOSKIE I TROCHE RODZYNEK Ser twarogowy chudy 100 Białko/ Węglowodany/ Tłuszcze Kcal 43,5/88,5/9 586 Śniadanie II 09:30 Produkt Waga w g Ryż brązowy 100 Tuńczyk w oleju 50 // SYF, DAJ Z WODY Ser twarogowy chudy 100 Oliwa z oliwek 10 // WARZYWA Białko/ Węglowodany/ Tłuszcze Kcal 40,5/80,5/17 610 Posiłek potreningowy 13:00 Produkt [...]
Witam. mam pytanie , mianowicie , czy możecie mi poradzić jakie produkty wybrać do diety niskowęglowodanowej?? jem tak... I posiłek- 09.00 II posiłek- 12.00 III posiłek- 15.30 IV posiłek- 19.30 V posiłek- 23.00 Produkt Zawartość węglowodanów w gramach Ryby, drób, mięso, jaja 0 Tłuszcze Oliwa z oliwek, 0 Olej rzepakowy, słonecznikowy itd. [...]
[...] postacią płynu, który - gdy jest podany na pusty żołądek - momentalnie miesza się z sokiem żołądkowym, tym samym zapewniając najszybsze wejście suplementu do krwiobiegu. Kolejną formą podania stanowią kapsułki, w których żalatynowa osłonka jest momentalnie rozkładana w układzie trawiennym, a znajdujący się tam suplement pod postacią proszku [...]
[...] leniwy jestem ) Poprosiłem o Oliwę z oliwek, ale podobno nie było... Niestety o tym dowiedziałem się dopiero wtedy, kiedy zostałem szczęśliwym posiadaczem "mieszanki oleju słonecznikowego i oliwy z wytłoczyn z oliwek" Zacytuję trochę z etykiety produktu: "Mieszanka olejów roślinnych zawiera 75% oleju słonecznikowego z dodatkiem 25% oliwy [...]
[...] gotowanych i duszonych. Możesz go stosować na zimno jako dodatek do różnego rodzaju sałatek i surówek. Nie należy go ogrzewać powyżej temperatury 100 stopni, więc nie nadaje się do pieczenia i długiego smażenia. Zawiera największe ilości witaminy E spośród wszystkich olejów, jest również bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe. www.edieta.pl
Czyli ewentualny trening i tak nie pomoze? A czy sa jakies standardowe przyczyny gubienia miesni i bledy w diecie to powodujace? Rzuce przykladowy dzien: NAZWA ILOŚĆ Białko Tłuszcze Węglowodany strawne Wartość energetyczna Posilek 1 Bułki pszenne zwykłe 50 4 1 28 136 Baleron gotowany 100 15 20 1 244 Pomidor 100 1 0 2 15 Musztarda 3 0 0 1 5 Masło [...]
[...] należą : kwas linolowy n - 6; kwas alfa- linolenowy n-3; kwas arachidonowy n-6; kwas eikozapentaenowy n-3; kwas dodozaheksaenowy n-3. Głównym źródłem NNKT z rodziny n-6 są oleje roślinne i margaryny, a z rodziny n-3 olej rybi, olej sojowy i rzepakowy. Kwasy tłuszczowe NNKT z rodziny n-3 maja duże znaczenie przeciwmiażdżycowe. Niezbędne [...]
A i przy okazji moje pytanie. W arcie tym jest takie zdanie. Dobrym źródłem NNKT są oleje roślinne. Olej słonecznikowy zawiera około 70% NNKT, sojowy około 50%, oliwa z oliwek tylko 7% i dlatego można ją używać do smażenia. Jakto oliwa do smażenia? Przecież cały czas sie powtarza tutaj żeby nie smarzyć na oliwie Błąd w artykule czy jak?